CCB korrigerar Blockchain Obligationsrapporter … och säger ett stort fett nej till BTC

Dagar efter att media från hela världen rapporterade att Labuan-filialen i China Construction Bank (CCB) hade utfärdat landets första blockchain-drivna RMB-obligationer någonsin, har banken i fråga flyttat för att förneka riktigheten i rapporterna och lagt till att den inte har några länkar till „kryptovalutor inklusive Bitcoin Superstar.“

Även om banken inte förnekar obligationernas existens eller dess koppling till emissionen, var den angelägen om att påpeka att den bara är „ledande arrangör“ och „ledande rådgivare“ för projektet, med den faktiska emissionen sker via ett företag som heter Longbond och kan handlas på Fusang Exchange .

Bankens filial i Labuan tillkännagav på sin CCB Malaysia- webbplats och uppgav att

”Filialen är INTE emittenten av obligationen. […] Filialen accepterar INTE kryptovalutor inklusive bitcoin för avveckling i någon av dess banktransaktioner. ”

Labuan är en skatteparadisö i Malaysia.

Emissionen – som ska ske från och med idag – har gjort rubriker över hela världen. Och obligationsköpare kommer verkligen att kunna köpa obligationer på 100 USD och uppåt med USD eller BTC – bara inte via banken utan snarare den börs som den har samarbetat med. En total programstorlek på 3 miljarder USD.

Men nyhetsbutiker över hela världen – inklusive många i Kina – hade, banken tycktes dra slutsatsen, rapporterade felaktigt att CCB själv var emittenten.

Dessa inkluderade liknande Financial Times, som sprang med rubriken: „China Construction Bank att emittera offshore-obligationer baserat på blockchain.“

Enligt en release från Fusang den 11 november är Longbond ett aktiebolag och „ett värdepapperiseringsfordon som är specialiserat med det enda syftet att utfärda digitala obligationer och deponera intäkterna hos CCB Labuan.“ Börsen tillade att CCB Labuan skulle fungera som „noteringssponsor för affären.“

Meddelandet specificerade inte vem Longbond startade. Cryptonews.com har kontaktat CCB för kommentar.

Den passionerade karaktären av CCB-förnekandet verkar tyda på att även om glöd för allt som rör kryptovaluta fortfarande är skyhögt i Kina, är banker och andra större företag fortfarande rädda för att åberopa Peking-vrede – som antog en nästan total kryptoinsats i september 2017 och arbetar nu med sin digitala yuan.