Chainalysis sporer $ 522.000 ekstremistisk Bitcoin Donation

Chainalysis har lagt i seng lange beskyldninger om, at Bitcoin- transaktioner ikke kan spores ved at identificere strømmen af ​​en stor Bitcoin-donation til alt-rigtige grupper i USA sidste år. Men ved at gøre det har de også forstærket forestillingen om, at terrorister vender sig mod kryptokurver som et middel til alternativ fundraising, selvom indenlandsk terrorisme sandsynligvis ikke var, hvad leverandører af denne idé havde i tankerne, da de advarede om det.

Chainalysis afslører Nick Fuentes som hovedmodtager

Chainalysis afslørede i et blogindlæg på torsdag, at 22 alt-right personligheder og grupper modtog et snit på en enkelt .15 28.15 Bitcoin donation, der blev foretaget den 8. december til en værdi af $ 522.000 på det tidspunkt. Chainalysis besluttede at undersøge donationen og forsøge at identificere donoren, begyndende med at finde ud af, hvordan donationen blev delt:

Som dataene viser, var Nick Fuentes, en ekstremistisk agitator, der var ved demonstrationen, men har nægtet at komme ind i bygningen, med en vis margin den største modtager af Bitcoin-donationer og skaffede 45% til en værdi af ca. $ 250.000.

Chainlaysis var i stand til at spore transaktionen tilbage til en fransk børs, hvilket var en overraskelse i betragtning af det faktum, at amerikanske enkeltpersoner og grupper var de primære modtagere. De var også i stand til at afdække individets pseudo-identitet:

Ved hjælp af open source-intelligens opdagede vi, at en BTC-adresse tilknyttet Extremist Legacy Wallet er registreret på NameID, en tjeneste, der giver brugerne mulighed for at knytte deres online identitet, e-mail-adresse og anden information til deres Bitcoin-adresse. I dette tilfælde forbandt den ekstremistiske donor sin Bitcoin-adresse med pseudonymet „pankkake.“

Chainalysis var i stand til at grave videre på donoren og forbinde ham positivt til en personlig blog via hans e-mail-adresse og afslørede en foruroligende historie med højreekstremisme og intentioner om selvmord.

Udbredelse kan føre til flere kryptovaluta donationer

I en tweet-tråd, der opsummerer rapporten, siger Chainalysis, at deres undersøgelser antyder, at „indenlandske ekstremister muligvis hæver mere end tidligere antaget“, og at den igangværende nedbrydning muligvis driver dem under jorden og kan betyde, at de „vender sig mere til kryptokurrency for donationer.“