De regering van Abchazië geeft de crypto-mijnbouw de schuld van de stijgende energiecrisis in de regio – een rapport van Saumil Kohli.

Het hoofd van de nationale energieleverancier van de regio gaf onlangs de toegenomen crypto-mijnactiviteit de schuld van de aanhoudende energiecrisis in Abchazië.

Volgens het Jam News rapport is het jarenlange verbod van de overheid op crypto-mijnbouw niet gerespecteerd of gehandhaafd door de lokale autoriteiten, waarbij de crypto-mijnwerkers gebruik blijven maken van de lage energiekosten van het gebied. De directeur van het operationele en technologische beheer van Chernomorenergo, de officiële energie van Abchazië, Ruslan Kvarchia, zei dat de totale capaciteit van de mijnbouwapparatuur die in de republiek actief is, ten minste 40-45 megawatt bedraagt. Abchazië is een de facto staat in de zuidelijke Kaukasus. De energie die door bitcoin wordt verbruikt, kan nu worden vergeleken met de energie die door de Tsjechische Republiek wordt verbruikt. Stichtende junior medewerkers van verschillende crypto-firma’s hebben de kwestie van het energieverbruik van bitcoin aan de orde gesteld.

De regering overweegt om het verbod op crypto-mijnbouwactiviteiten op te heffen.

In plaats van verdere aanscherping van de regelgeving rond de crypto-mijnbouw, denken lokale ambtenaren aan een andere oplossing. De autoriteiten overwegen om het verbod op te heffen en alle crypto-mijnbouwactiviteiten in de hele regio toe te staan. Het toestaan van mijnwerkers om in het daglicht te opereren zou volgens de regering de communicatie tussen alle betrokken partijen kunnen verbeteren: energieleveranciers, mijnwerkers en de lokale autoriteiten. De regering is van mening dat het intrekken van het verbod het mogelijk zal maken om nauwer toezicht te houden op de mijnbouwactiviteiten en dat het dus mogelijk zal zijn om de elektriciteitsvoorziening beter te controleren.

De regio is in 2020 getuige geweest van een toename van de crypto-mijnbouwactiviteiten, ondanks het feit dat crypto-gerelateerde activiteiten verboden zijn. De douane meldde dat de mijnbouwhardware met een waarde van meer dan 589.000 dollar de grens van de natie in de afgelopen zes maanden had overschreden.

Het energieverbruik per bitcoin is nu vergelijkbaar met dat van Tsjechië.

Zoals eerder gemeld, is het geschatte energieverbruik en de milieu-impact van Bitcoin Method in het recente verleden aanzienlijk toegenomen. Het energieverbruik nam toe door de enorme energiebehoefte van de mijnbouwwerken tot de halvering in mei, toen het van een klif viel omdat de mijnbouwbeloningen werden gehalveerd. Volgens de Digiconoom, die het geschatte totale stroomverbruik van het hele Bitcoin-netwerk bijhoudt, gebruikt de toonaangevende cryptocentrale momenteel naar schatting 67.927 terawattuur (TWh) per jaar.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.