Focus op de basisprincipes van Bitcoin – Pompliano

Na een weekend van aanzienlijke volatiliteit in de cryptocurrency markten, kunnen traders er goed aan doen om terug te keren naar de fundamenten van Bitcoin om te kijken naar de korte termijn kriebels.

Vrijdag was een zware dag voor cryptocurrency handelaren omdat de totale markten een scherpe daling ondergingen, waarbij de Bitcoin kelderde van ongeveer $12000 tot onder de $10000. Marktanalisten merkten op dat Bitcoin goed oververkocht was toen de mijnwerkers hun bezittingen op de markt loslieten, wat leidde tot de prijsdaling.

Een daling van bijna 20 procent in waarde in een korte periode zal altijd kriebels door de markten sturen, maar wat verstandig advies van Morgan Creek Digital mede-oprichter Anthony Pompliano kan sommige beleggers geruststellen die zich zorgen maakten over verdere verkopen.

Fundamenten zijn bullish

Pompliano is een steeds meer gerespecteerd figuur geworden in de wereld van de cryptocentrische investeringen met scherpzinnige inzichten in de marktbewegingen en kritische argumenten tegen conventionele financiële instellingen zoals de Amerikaanse Federal Reserve en haar huidige economische stimuleringspraktijken.

In zijn dagelijkse nieuwsbrief aan beleggers op vrijdag maakte Pompliano van de gelegenheid gebruik om zich te richten op de fundamentele elementen die van Bitcoin een steeds belangrijker beleggingsinstrument hebben gemaakt. De timing van het artikel was ook toevallig gezien de zware dag voor Bitcoin en de bredere cryptocurrency markten.

Pompliano’s e-mail begint met het identificeren van Bitcoin als een van de best presterende activa dit jaar, voordat het zich verdiept in verschillende metrieken die positieve elementen van de huidige staat van de cryptokralen benadrukken.

Een belangrijk voordeel voor de medeoprichter van Morgan Creek Digital is het feit dat de gemiddelde marktkapitalisatie van Bitcoin over 30 dagen de hoogste is in de geschiedenis van de cryptokralen. Pompliano sluit de twee maanden aan het einde van 2017 uit, waarin Bitcoin een recordhoogte bereikte vóór een spectaculaire marktcrash, omdat hij ‚die periode als een onhoudbare euforie die uitschieters in de gegevens creëerde‘ disconteert.

Gezonde Hashrate, toename van nieuwe Bitcoin-adressen

Pompliano belicht dan het Bitcoin-netwerk, dat op dit moment bijna het hoogste niveau van zijn tijd heeft bereikt en sinds 2017 een toename van 18x heeft gekend. Bovendien identificeert hij een ‚redelijk billijk‘ aandeel van de hasjrata van het netwerk tussen de grootste exploitanten van de mijnenpool.

Nieuwe gebruikers blijven zich aansluiten bij het Bitcoin-netwerk, zoals blijkt uit de geleidelijke toename van unieke Bitcoin-adressen in de afgelopen 18 maanden, die worden gekenmerkt als een berenmarkt. Een ander positief element dat door Pompliano is geïdentificeerd, is het vrij constante niveau van bevestigde transacties per dag – wat een directe indicator is dat mensen daadwerkelijk Bitcoin gebruiken om transacties te doen en waarde over te dragen.

Pompliano raakte ook de toegenomen volatiliteit in de cryptocentrische markten aan – wat suggereert dat het een bijproduct is van de bullish marketcondities. Als laatste stap is de medeoprichter van Morgan Creek Digital van mening dat al deze variabelen een positieve toekomst voor het Bitcoin-netwerk en de waarde ervan als een digitale aanwinst betekenen.

„Deze onderliggende basisprincipes blijven vanuit mijn perspectief een boeiend verhaal vertellen – het computernetwerk van Bitcoin wordt sterker, mensen blijven het netwerk en de asset in een gezond tempo gebruiken, en het programmatisch monetair beleid voert precies uit hoe het is ontworpen. De dagelijkse prijsschommelingen kunnen me niet schelen, omdat de lange-termijntheorie niet alleen nog steeds intact is, maar de grondbeginselen benadrukken dat het verhaal in de loop van de tijd steeds nauwkeuriger wordt. De komende 16 maanden zou een heleboel plezier moeten zijn.“