Tidigare Vita husets kommunikationsdirektör lanserar Bitcoin Fund

I korthet

  • Anthony Scaramucci och hans fond på 9,2 miljarder dollar, SkyBridge, lanserar en Bitcoin-fond.
  • Scaramucci vill rikta sig till individer med hög nettovärde med ett Bitcoin-erbjudande med låg provision.

SkyBridge’s Bitcoin-fond tar ut en 0,75% årsavgift jämfört med Grayscales 2% -avgift.

Vill veta mer? Gå med i vår Telegram-grupp och få handelssignaler, en gratis handelskurs och daglig kommunikation med kryptofans!

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Anthony Scaramucci, före detta Vita husets kommunikationsdirektör och grundare av SkyBridge Capital-fonden på 9 miljarder dollar, har meddelat att han kommer att lansera en Bitcoin-baserad fond.

Enligt Scaramucci kommer fonden att rikta sig till rika investerare och ge dem möjlighet att få Bitcoin-exponering med ett lågprisavgift.

En stor skillnad mellan SkyBridge-fonden och andra fonder som Grayscales Bitcoin-fond är de minimerade avgifterna. SkyBridge kommer att debitera kunderna en 0,75% avgift till Grayscales 2% årsavgift, 60% + rabatt.

SkyBridge lämnade nyligen sitt Form D-meddelande till Securities and Exchange Commission (SEC) för att bilda sitt nya SkyBridge Bitcoin Fund L.P.

Företaget såg ut fonden med en kapitaltillskott på 25 miljoner dollar och kommer att öppna den för privata investeringar i början av januari 2021. Minsta investering för den nya fonden är 50 000 dollar.

Scaramucci ser Bitcoin som en digital butik och överföring av värde och en parallell investering till fysiskt guld. Scaramucci förklarar:

”Vi tror att det finns ett mycket stort drag för Bitcoin under de kommande fem till tio åren. Vi tror att det är en produkt som människor kommer att ha i sina portföljer, och vi ville komma ut där med något som kan vara tillgängligt för RIA, de rikedomar och människor som har ett intresse av att äga några digitala tillgångar.

Ökat intresse för Bitcoin bland de rika

Bitcoin har sett en enorm pristillväxt i år. Och en del av det ökade intresset beror troligen på förmögna och institutionella investerare. Ett exempel är MicroStrategys VD Michael Saylor, som personligen köpte hundratals miljoner dollar i BTC.

Han köpte också över 1 miljard dollar i BTC för MicroStrategys reservkassa. Ett annat högt profilerat namn, Shaan Puri, direktören för streamingplattformen Twitch, hävdade djärvt att han hade flyttat 25% av sin rikedom till alfamyntet.

Även om åskådare inte vet hur mycket 25% av aktierna köpt, antyder uppskattningar att det inte var en liten summa pengar. Det verkar som om många rika institutionella investerare ser Bitcoin som en livskraftig skydd mot inflation.

Med Bitcoins förutbestämda myntschema och begränsade cirkulation på 21 miljoner mynt tror vissa till och med att den digitala tillgången är en säkrare skydd mot inflation än guld.

Kommer andra marknadsaktörer att följa denna institutionella ledning och delegera en liten del av sin portfölj till Bitcoin?