Wells Fargo vergelijkt Bitcoin Investing

Wells Fargo vergelijkt Bitcoin Investing met de Gold Rush uit 1850

Wells Fargo gelooft dat bitcoin een speculatief activum is, vergelijkbaar met goud, 170 jaar geleden, maar geeft toe dat BTC het beter heeft gedaan dan andere beleggingsinstrumenten.

Ondanks het classificeren van bitcoin als de best presterende activa in 2020, zei Wells Fargo in een recent rapport dat de industrie nog steeds wordt overheerst Bitcoin Evolution door speculatie in plaats van het traditionele investeren. De grote Amerikaanse multinational op het gebied van financiële dienstverlening vergeleek BTC met de goudkoorts in de jaren 1850.

Bitcoin toont overeenkomsten met de Gold Rush van 1850.

De San Francisco-hoofdkwartierreus verkende de prestaties van verschillende financiële activa door dit „wilde en gekke jaar“ in zijn laatste rapport.

Het document beweerde dat het ,,slechts het passen“ is dat de best-uitvoert activagroep in 2020 ,,de gekst-klinkt naam – cryptocurrencies.“ heeft. Meer specifiek benadrukte het document de grootste digitale asset – bitcoin – met zijn jaar-op-jaar stijging ten noorden van 160%.

Wells Fargo waarschuwde echter beleggers om zich niet „buitengesloten te voelen van deze winsten“ vanwege de beruchte prijsschommelingen van de bitcoin. De organisatie zei dat terwijl de activa inderdaad het goud en de S&P 500-index in de afgelopen drie jaar hebben overtroffen, de BTC-houders een enorme „vluchtige reis moesten doorstaan om daar te komen“.

„Cryptocurrency investing today is a bit like living in the early days of the 1850’s gold rush, which involved more speculating than investing,“ – voegde het rapport toe.

Belangrijke ruimte voor groei

De krant drong er verder op aan dat de meeste investeerders weliswaar hebben gehoord van digitale activa, maar dat ze zich blijven onthouden van de aankoop of het gebruik ervan. Cryptocurrency’s „trekken veel aandacht, maar niet noodzakelijkerwijs veel investeringsgeld.“

Het is de moeite waard om op te merken, dat dit verhaal is begonnen te verschuiven in 2020 en vooral in de afgelopen maanden. Technologische bedrijven als MicroStrategy en Square, maar ook een Amerikaanse verzekeringsgigant, hebben miljoenen dollars in bitcoin gestoken.

De primaire cryptocurrency kreeg ook erkenning van verschillende prominente traditionele investeerders zoals Paul Tudor Jones III, Stan Druckenmiller en Bill Miller.

Wells Fargo gaf toe dat cryptocurrency’s „zijn gestegen van letterlijk niets naar $560 miljard aan marktkapitalisatie“ in de afgelopen 12 jaar. Toch is deze cumulatieve marktkapitalisatie van alle digitale activa nog steeds ongeveer „een vierde van de omvang van het technologiebedrijf S&P 500 met de grootste marktkapitalisatie“.

Uiteindelijk, echter, beloofde de organisatie dat ze volgend jaar meer over de cryptocurrency industrie zal praten, omdat ze standpunten geven die „elke investeerder zou moeten horen.“